Het geluk van de Volgerlanden

Hendrik-Ido-Ambacht en de Volgerlanden

41 Ambachten ligt vlak bij de Jacobuslaan in deelgebied De Straatjes van nieuwbouwwijk De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht. De vier Dorpjes is het sluitstuk van deze wijk en bestaat uit De Laantjes, De Straatjes, De Hofjes en de Erfjes. Hiervan is de wijk De Straatjes (waarvan 41 Ambachten onderdeel uitmaakt) het tweede deelgebied dat ontwikkeld is. Op deze plek, aan de rand van de Sophiapolder, geniet je van het landelijke karakter, terwijl je ook in een mum van tijd op de snelweg bent naar je werk. Voor een boodschap in het dorpscentrum of naar je vaste sportavond pak je natuurlijk gewoon de fiets. Alles is er lekker dichtbij!

De wijk De Volgerlanden is inmiddels flink volwassen en bestaat in totaal uit ongeveer 5.000 woningen. De voorzieningen passen dan ook bij het aantal bewoners van de wijk. Een uitgebreid aanbod van winkels, scholen, en sportmogelijkheden zorgen voor een levendige buurt. Bedenk daarbij dat deze wijk een groene en waterrijke opzet heeft in kleinschalige en kindvriendelijke buurtjes.
Hier staat je nieuwe huis!

Inrichting openbare ruimte

Een van de voordelen van een woning in 41 Ambachten is de omgeving. Het dorpse karakter moet uiteraard ook aangelegd worden. Bruggen, straten en de groene zone zijn daarvan voorbeelden. Dit legt de gemeente aan, volgens het door hen opgesteld exploitatieplan. Meer informatie over de openbare inrichting is te vinden in het inrichtingsplan.
In het exploitatieplan staat onder meer wat de kosten zijn voor de inrichting van de openbare ruimte, welke exploitatiebijdrage aan kopers van woningen in rekening zal worden gebracht en hoe en wanneer dit gebeurt. De berekening van de exploitatiebijdrage gebeurt op een wijze die in de wet is vastgelegd. De gemeente stuurt hiervoor een nota welke bij de notaris wordt betaald op het moment dat de hypotheekakte wordt gepasseerd. (Indien gekocht zonder hypotheek: op datum zoals vermeld in brief toestemming omgevingsvergunning van Gemeente). De exploitatiebijdrage die je als koper doet staat per woning benoemd op de prijslijst.

Waar ligt 41 Ambachten